Gårdagens förrätt - Mini Quiche
Ört- och Västerbottenostpaj med marinerade kräftstjärtar och plommonkörsbärstomater, ca. 10 st.
Pajdeg :
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
150 g smör eller margarin
1 msk vatten
Blanda alla ingredienser och låt degen vila kallt i ca 30 min. Tryck ut i portionspajformar eller amerikanska muffinsformar (större muffinsformar i papper). Förgrädda i 225 grader i ca 5 min.
Fyllning:
4 dl créme fraiche med franska örter
3 ägg
100 g riven västerbottenost
1 vitlöksklyfta
salt, nymald svartpeppar
Vispa äggen och rör ned återstående ingredienser. Fyll pajerna och grädda i ca 20-25 minuter i 225 grader.
Topping:
300 g kräftstjärtar
200 g plommonkörsbärstomater
1 msk vinäger
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Blanda kräftstjärtar med halverade plommonkörsbärstomater. Blanda samman vinäger, olja och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar och häll dressingen över kräftstjärtarna/tomaterna. Låt marinera i någon timme. Fördela på pajerna och toppa med lite färska örter !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar