2007-04-22

Gårdagens efterrrätt - Vaniljpannacotta

Vaniljpannacotta med limetäcke 4-6 port

4 dl grädde
½ dl socker
1 vaniljstång
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Koka under tiden upp, under konstant omrörning, grädde, socker samt skårad och utskrapad vaniljstång (både frön och stång ska ned i kastrullen). Efter uppkok dras kastrullen av plattan och vaniljstången plockas bort. I med gelatinblad och rör så det löser sig ordentligt. Häll omedelbart upp i glas och ställ kallt 3-4 timmar.

Limesåsen hälls på efter ca 2 timmar då pannacottan stadgat sig lite.

3 lime (saft + finrivet skal)
1 ½ dl vatten
1 ½ dl socker
1 ½ gelatinblad.

Lägg gelatinbladen i vatten i ca 10 min. Koka upp limesaft, skal, vatten och socker. Rör i gelatinet efter uppkoket. LÅT SVALNA! Häll försiktigt ett täcke över pannacottorna, skeda gärna upp såsen. Ställ kallt i ytterligare ca 2 timmar.

Inga kommentarer: